Liity AAU:n jäseneksi

Halutessasi voit liittyä helposti AAU:n jäseneksi. Lähetä sähköpostia jäsenrekisterin hoitajalle osoitteella: marko.tuominen(AT)ppg.inet.fi
Viestistä tulee ilmetä: Nimi, osoite, syntymäaika sekä mielellään sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Mikäli sinulla on jo aikaisempi motorsport-id, ilmoita myös se.

Jäsenmaksut vuonna 2017 ovat aikuisjäsen 30 euroa ja nuorisojäsen (alle 16v) 13 euroa.

Karting sää

HÄMEENLINNA harjoitusrata Click for Hameenlinna, Suomi Forecast TOIJALAN RATA Click for Toijala, Finland Forecast HYVINKÄÄN RATA Click for Hyvinkaa, Suomi Forecast Klikkaamalla banneria, saat tarkemmat säätiedot.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:77406 kpl
Share |

Kisaraportit 2012

Ulvila CUP

Ulvilan odotukset oli että Jami kerää kaikki pisteet mitkä mahollista ja Roope voi taistella jopa voitosta. Perjantain harjoitukset olivat onnistuneet molemmilla kuskeilla. Lauantaiaamun harjotuksessa Jami oli 17 ja Roope 3. Aika-ajo meni melkein samanlailla Jamin ollessa 14 ja Roope otti paalupaikan ensimmäistä kertaa CUPissa. Erissä Jami nousi hienosti paikoille 8 ja 5, Roope otti eristä varmistellen paikat 2 ja 1.
Finaalin alku meni heti pieleen Jamin joutuessa 4 mutkassa kolariin. Roope lähti paalulta finaaliin ekat 20 kierrosta muut kuskit pysyivät Roopen perässä, mutta sitten Roope päätti että koittaa lähteä karkuun ja se onnistui, lopulta Roope voitti 35 kierroksen finaalin kolmella sekuntilla. Cup kilpailunvoitto oli ollut haaveena jo pikkumini luokasta lähtien.

Sunnuntaista odotettiin Jamin kohdalla jo parempaa päivää.

Sunnuntain kaasaritestissä Jami oli oman ryhmän 7 ja Roope 2. Aika-ajo ei mennyt Jamilla yhtään putkeen ja 23 paikka eriin oli tosiasia, Roope oli hienosti aika-ajon 3. Ensimmäisessä erässä Jami joutui kolariin, mutta pystyi silti nousemaan 13 paikalle, tokassa erässä paikalle 9, Roope oli ulkokurvin lähtöpaikasta huolimatta molemmissa erissä 3.
Yamahoiden finaalia oli aikaistettu tunnilla, puolituntia ennen finaalia alkoi tiputtamaan vettä, kaikki kuskit valitsivat kuivankelin renkaat, koska rata alkoi jo kuivamaan. Ensimmäisellä kierroksella alkoi heti tulemaan taas vähän vettä ja oli todella liukasta ajaa, Roope tippui heti 3 paikalta 5 paikalle. 25 kierrosta Roope ajoin Juuson takana 6 paikalla, sitten rata alkoi kuivumaan ja Roope pääsi Juusosta ohi ja karkuun, maalissa 5 paikka maistui hyvältä vaikean kisan jälkeen.
Kaikki raket kuskit valitsivat sadekelin renkaat, Jami lähti paikalta 14 heti kisan alussa nousemaan, puolessa välissä Jami oli kahdeksantena, sitten rata alkoi kuivimaan ja renkaat toimimaan paremmin kun muilla. Jami nousi 10 kierrosta ennen maalia 5 paikalle, mutta viimesellä kierroksella Paavo pääsi ohi koska Jamilla oli mennyt tulppa poikki joka oli haitannut varmasti kokofinaalin ajan, onneksi tulppa ei hajonnut lopullisesti vaan Jami sai 6 sijan sunnuntainkisasta. Viikonloppu oli mennyt aika putkeen 3 pokaalin siivittämänä vaikka Jamin lauantain finaali jäikin kaivertamaan mieltä. Kahden viikon päästä Laukaassa on CUPin päätös kisa jossa ratkotaan lopulliset sijoitukset.


KOKEMÄEN CUP

Torstaina saavuttiin kisapaikalle pystytettiin teltat, käytiin kävelemässä rata ympäri ja alettiin valmistautua iltapäivän ajamiseen. Torstain ja perjantain harjoitukset meni hyvin Roopella ja Jamilla.

Lauantain aika-ajossa sijoitukset oli Jami 13, Vesa 27 ja Roope 34, kun Roopen auto sammui ekalle kierrokselle.Lauantain erä sijotukset Jami 7 ja 7, Vesa 24 ja 17, Roope 23 ja 22. Finaaliin lähtöpaikat oli Jami 9, Vesa 31 ja Roope 34. Roopen auto oli sammunut joka lähdössä radalle ja syy löytyi ennen finaalia, bensatankista löytyi noin 3dl sokeria (ei mitään yhtä sokeripalaa), joka tukki bensaletkut, kaasarin ja moottorin. Tilanteen takia järjestettiin ylimääräinen ohjaajakokous, mutta kukaan ei uskaltanut tunnustaa tekoaan. Sokeri oli lisätty varmasti perjantai iltana harjoitus ajojen jälkeen, koska silloin auto oli vartioimatta. Bensatankki lähti AKK lajiryhmän tutkittavaksi. Finaalissa AAU:n kuskit taistelivat sijat Jami 11, Vesa 17 ja Roope nousi 13. Sunnuntain aika-ajo sijoitukset Jami 13, Roope 14 ja Vesa 26. Erien jälkeen sijotukset olivat Jami 13, Vesa 16 ja Roope 26 kun auto ei lähtenyt toisessa erässä käyntiin. Ennen finaalia alkoi tulla vettä kaatamalla, Sateella ajettujen finaalien tulokset, Jami 6, Vesa 10, Roope 14.
-Roope Mäkelä-

LAHTI CUP

Torstain ja perjantain harjotukset ajettiin lämpimässä +25 kelissä. Lauantaina sama keli jatkui, aika-ajossa Jami teki niin kun oli odotettu ja nappasi hyvän kolmossijan, Vesa 15 ja Roope 19. Erät meni hyvin ja finaaliin lähtöpaikat oli Jami 4, Vesa 12 ja Roope 7. Finaali alkoi raket kuskeilla hyvin, molemmat oli 5 joukossa pitkään, lopussa Vesan vauhti putosi 11. sijalle ja Jamin vauhti vaan kasvoi. Jami teki loistavan taktisen ajon ja johtikin kisaa 2 kierrosta ennen maalia, lopulta Riihijärvi tuli ohi ja Jami oli 2. Parempaa sijaa ei voinut toivoa, taakse jäi paljon kovia nimiä. Roopen lähtö onnistui hyvin ja tokaan kurviin mentäessä sijotus oli jo 5, sitten numero 23 tuli takapyörään ja Roopen auton keula meni Vehviläisen takapuskurin päälle, joten molemmat tippuivat hännille. Roope nousi 10 kierroksessa 15, mutta sitten tapahtui kolari jonka seurauksena sijoitus tippui taas viimeiseksi, Silti vielä kerkesi nousemaan 18 sijalle. Sunnuntaihin oli kovat tavoitteet Jamille ja Roopelle, kun vauhti näytti molemmilla riittävän vaikka mihin.

Sunnuntaina aamulla satoi vettä ja aika-ajot ajettii sateella, Vesa oli 11, Jami 16, Roope 9. Ekassa erässä Jami ja Vesa ajoi peräkkäin sijoilla 7 ja 8, mutta kolaroivat keskenään. Tokassa erässä Jami oli 18 ja Vesa 31 ekan kurvin kolarin jälkeen. Roope oli ekassa erässä 4 ja tokassa keskeytti 5 paikalta kolariin. Finaali meni Jamilla hyvin ja maalissa sijotus oli 5 ja Vesa 9. Jami nousi cupissa sijalle 6 ja Vesa 13. Roope oli finaalin 8, mutta lauantain huonon tuurin seurauksena cup sijoitus laski 10 paikalle.
-Roope Mäkelä-


TÖYSÄN KISARAPORTTI

Roope, Jami ja Vesa lähtivät hakemaan Töysästä vuoden 2012 ensimmäisiä CUP/karnevaalipisteitä. Perille päästiin torstaina ja päästiin harjoittelemaan kolme tuntia vaihtelevissa olosuhteissa, radan metkut tulivat kaikille melko tutuiksi. Perjantaina heräsimme aurinkoiseen säähän ja pääsimme ajamaan seitsemän kertaa, jolloin oli mahdollisuutta hioa auton säätöjä kuivassa kelissä lauantaita varten. Lauantai koitti aurinkoisena, AAU:n kuskien aika-ajot meni penkin alle. Jami oli 16, Vesa olisi ollut 19, mutta auton alipainoisuuden takia Vesa hylättiin ja tuloksena viimeinen sija eli 31. Roope ajoi heti ekalla kierroksella kanttarin yli ja ketjupyörä kieroksi ja ketjut poikki, eli ei aikaa ja tuloksena samoin 31 sija. Erissä kuskit nousivat puoli välin kahinoihin, myös Jami vaikka jäi viimeiseksi toisessa erässä. Finaalit meni alakanttiin, Jami 17, Roope 9 ja Vesa keskeytti kolariin. Sunnuntaille oli luvattu vesisadetta, aamuharjoitukset ajettiin kuivalla, mutta aika-ajoon saatiin vesisadetta. Aika-ajot meni nappiin liukkaassa kelissä Roope 4, Jami 2 ja Vesa 8. Erissä Roopen sijoitukset 4 ja 2, Jamilla 7 ja 7, Vesa keskeytys kolariin ja 18. Finaaliin yamahat lähti saderenkailla välikeliin, tiedossa oli että renkaat tulevat olemaan entiset maalissa, Roope tiesi että renkaita tulee säästellä viimeisille kierroksille asti ja Roope oli maalissa lopulta 3. Jami oli finaalin 11 ja Vesa keskeytti kolariin. Viikonloppu meni Roopella ja Jamilla tavotteiden mukaan ja Vesalla kolareiden siivittämänä alakanttiin.

–Roope Mäkelä-